Super Soya Lecithin - Каливита

Go to content

Super Soya Lecithin

Super Soya Lecithin
Производи од лековити билки
100 гел капсули

лецитин од соја
Количина на залиха: 20
1282 ден
Super Soya Lecithin
Super Soya Lecithin
250 гелкапсули

Производи од лековити билки
250 гел капсули

лецитин од соја
стрелка

чист соја лецитин

лецитин од соја

Производот Super Soya Lecithin во својот состав содржи соја лецитин со јачина од 1200 мг...


За кого се препорачува?

Лецитинот од сојата помага во одржувањето на нормалното ниво на масти во крвта и адекватната циркулација, го штити црниот дроб и ја помага неговата функција. Лецитинот има извонредна важност во одржувањето на менталната свежина, концентрацијата и учењето, како и борбата против мозочната старост. Лецитинот е позната липотропна материја – ги намалува мастите во крвта.

- за намалување на нивото на мастите во крвта,

- за лица со ревматски проблеми,

- за зачувување на менталната свежина кај повозрасни лица,

- кај спортисти и лица кои извршуваат тешка физичка работа, за подобра циркулација и заштита на зглобовите.


ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
лецитините може да се најдат во мембраните на нашите клетки?
100 гел капсули
250 гел капсули

Дозирање
1-2 гел капсули на ден или по препорака на лекар.

Состав
Соја лецитин 1200 мг
Фосфатидил холин 180 мг


Една капсула Super Soya Lecithin е богатство до најмногу 1.200 мг соја лецитин.

Што е лецитин

Лецитинот е природна супстанција која исто така се јавува во нашето тело. Таа претставува дел од клеточните мембрани и некои протеини одговорни за транспорт на маснотии. Нејзин природен извор се: жолчка од јајце, црн дроб, интегрална пченица, разни видови грав, соја. Сепак, не многу луѓе ги знаат нејзините извонредни предности. Главните компоненти на лецитин се холин и инозитол. Холин е важен во изградбата на клеточните мембрани. Честопати е компонента на витаминските препарати. Процесот на емулгирање на холестерол холестерол спречува негова акумулација во црниот дроб и во theидовите на крвните садови. Исто така, игра важна улога во одржувањето на правилната циркулација на крвта. Инозитол може да се најде во производи добиени од зеленчук (на пр. Соја). Големи количини инозитол се акумулираат во мозокот. Најважната улога на холин и инозитол е пренесување на нервните импулси. Тие исто така се нарекуваат "масни горилници" или липотропни супстанции. Редовно консумирање на лецитин се препорачува за лица кои физички вежбаат или напорно работат, затоа што ја поддржува циркулацијата на крвта и правилното функционирање на зглобовите. Засега нема пријавени симптоми на предозирање со лецитин.

Соја Лецитин е главниот извор на холин од кој телото произведува ацетилхолин - невротрансмитер кој се наоѓа и во мозокот и во периферниот нервен систем.

Како работи Колин?

 • придонесува за одржување на правилен метаболизам на маснотии
 • го поддржува функционирањето на црниот дроб
 • тоа позитивно влијае на одржување на нормален метаболизам на хомоцистеин, што има корисен ефект врз кардиоваскуларниот систем.

Кој ви препорачуваме да користите лецитин - Super Soya Lecithin?

 • Луѓе изложени на зголемен ментален и физички напор.
 • Студентите во периодот на интензивно образование.
 • Луѓето кои сакаат да му помогнат на црниот дроб да функционира правилно.
 • Постари луѓе.
 • Луѓе кои живеат под постојан стрес.

Дали знаете дека ... лецитинот е супстанција присутна во буквално секоја клетка на човечкото тело и е основен градежен блок за клеточните мембрани.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Super Soya Lecithin - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Super Soya Lecithin
  Back to content