Digestive Enzymes - Каливита

Go to content

Digestive Enzymes

Digestive Enzymes
Помош во варењето
100 таблети

додаток во исхраната
Количина на залиха: 12
1398 ден
варењеАктивните состојки на производот се супстанции од растително потекло и дигестивни ензими, исто така произведени од нашето тело, кои можат позитивно да влијаат на правилниот тек на процесите на дигестија, а во случај на недостаток на гастричен сок - тие можат да бидат корисни во случај на дигестивни проблеми.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

растителните дигестивни ензими

поддршка на дигестивниот систем

додаток во исхраната

Digestive Enyzmes во својот состав содржи дигестивни ензими и активни состојки од растително потекло. Ако Вашите навики на исхрана или начин на живот не се соодветни, може лесно да дојде до нарушување на рамнотежата на дигестивниот систем.


За кого се препорачува?

Digestive Enyzmes во својот состав содржи дигестивни ензими и активни состојки од растително потекло кои ги помагаат процесите на дигестија на храната. Ако Вашите навики на исхрана или начин на живот не се соодветни, може лесно да дојде до нарушување на рамнотежата на дигестивниот систем. Разградувањето на состојките од исхраната со помош на ензимите е првиот чекор до добра апсорпција и искористување на храната. Со соодветните ензими може да помогнете во разградувањето на мастите, протеините и јаглените хидрати, а со тоа да ја подобрите функцијата на дигестивниот систем и Вашето тело.

 

- на оние кои сакаат да му дадат соодветна поддршка на системот за варење,

- во случај на запек и подуеност на стомакот,

- во случај на дигестивни проблеми.


Дали знаевте дека...
ефикасноста на дигестијата се намалува со годините? Во случај на лица кои припаѓаат на А крвна група, овие потешкотии се постојани, без оглед на возраста.
100 таблети

Дозирање
2 таблети дневно

Состав
Панкреатин 75 мг
Семе од анасон 75 мг
Куркума 37.5 мг
Глутаминска киселина 25 мг
Пепсин 17.5 мг
Бромелаин 12.5 мг
Диастаза 10 мг
Протеаза 7.5 мг
Папаин 5 мг

Во случај на сериозни болести на гастроинтестиналниот систем (пр. чир на желудник), консултирајте се со Вашиот лекар пред земање на производот!
Краток преглед на:
На основен услов за идеална употреба на хранливи материи е правилно варење. Активната агенти на формулата се билни супстанции и дигестивни ензими кои се произведени во нашето тело и може да се промовира нормално дигестивниот процеси. Во случај на желудечната сок недостаток може да биде корисно против дигестивни потешкотии.

"Вие сте она што јадете" - вели поговорката, но тоа не сите го кажам. До-to-date, високо ниво на исхрана е навистина многу важно и тоа е само ефикасен ако, преку правилно варење, вредни супстанции може да се разложи во основни единици, со цел да биде изречена употребливи. За одржување на виталните функции, енергија е потребно, што ние се добие од проголтан храна. Дигестивните ензими да игра значајна улога во трансформирањето на храната во енергија; тие се распаѓа на храната преку механички џвакање, што ги прави подготвени да се апсорбира од страна на дигестивниот третираат.

Pancreatin е многу активен масти расчленување ензим произведува во панкреасот. Пепсин синтетизира во стомакот и папаин извлечени од папаја е важно за варењето на протеините.

Betain HCI влијае на производството на хлороводородна киселина. Ензим дијастаза врши анализа на јаглехидрати. Така полното варење на храната бара дигестивните сокови кои содржат адекватни количини на дефект ензими. Ова количество почнува да опаѓа дури и во здрава средна возраст. Во овој период, на квалитетот на варењето влошува и често е придружена со непријатни симптоми. Во крвната група А, ова е чест симптом, независно од возраста. Во други луѓе ензим дефицитарни состојба е предизвикан од неправилно навики во исхраната, потрошувачката на варен, raytreated, зачувани, пастеризирано, парен, микробранови третирани или замрзната храна. Во секој од овие случаи "ензимска терапија" се препорачува. Ова го промовира комплетен прекин на хранливи материи. Ние заврши оваа терапија со вклучување на билки поддршка на варењето на храната во формулата.

Кај луѓето кои одземаат дигестивни ензими, користењето на други CaliVita додатоци во исхраната е подобрена, како и.
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка
  Digestive Enzymes - Осврти на производи
  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  There are no reviews yet.
  0
  0
  0
  0
  0
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Digestive Enzymes
  Back to content