Pure Yucca - Продавница Каливита

Go to content
Pure Yucca
100 капсули

Дозирање:
2–3 капсули 3 пати дневно со голема чаша вода или по препорака на лекар

Состав
500мг Сомелено стебло од јука
Јука за детоксикација

Сапонините, природните активни состојки на растението Yucca со структура слична на стероиди, имаат диуретско, антиинфламаторно, антиспазмотично и антиоксидантно дејство. Екстрактот од јука содржи повеќе ензими, хлорофил, антиоксиданти и други активни состојки. Производот Pure Yucca може да помогне во детоксикацијата на дигестивниот систем преку забрзување на метаболизмот и екскрецијата на штетните материи.

За кого се препорачува?
- на лица во период на детоксикација,
- на лица кои сакаат да ги прочистат цревата,
- за враќање на рамнотежата на цревната флора, особено после антибиотски третман,
- како додаток во терапијата за намалување на холестеролот.

Дали знаевте дека...
индијанците ја нарекувале јуката “дрво на животот”?
Краток преглед на:
Yucca, наречен "дрво на животот", е одличен за детоксикација, чистење, имунолошкиот систем за поддршка на супстанцијата. Нејзини главни ефект се должи на една од неговите состојки, сапонин во популарната медицина. Оваа супстанца е главно применети за своите муколитични ефект и детоксикација акција.

Голем дел од здравствен интерес во Yucca е поради неговата висока содржина на природен детергент како соединение наоѓаат во растенијата се нарекува сапонин. Сапонин добива своето име од латинскиот збор "sapo", што значи сапун. Сапонини слабо се апсорбираат од страна на човечкиот метаболизам, и ова е еден од факторите кои може да се смета за верување меѓу многу naturopaths дека Yucca помага за чистење на гастро-интестиналниот тракт. Како природен диуретик, сапонини, може да помогне да се зголеми отстранување на отпад од телото со процесот на диурезата. Исто така, истражувањата покажале дека сапонини може да помогне во намалувањето на нивото на серумскиот холестерол со врзување на жолчните соли, и ги прави достапни за да им помогне во апсорпцијата на холестеролот. Сапонини, исто така, може да го забрза процесот на распаѓање и absoption на одредени хранливи состојки како што се калциум и силициум, а со тоа подобрување на варењето на храната, како и елиминирање на отпадот.

ВНИМАНИЕ!
Консултирајте се со квалификуван лекар пред да земете било каков додаток.
Овој производ е наменет само за возрасни.
При секој чистење или детоксикација режим, соодветен внес на течности е препорачливо. Пијте најмалку 2 до 3 литри течност дневно, за да помогне да се олесни отстранувањето на отпадните материјали.
Ако имате било какви непријатни ефекти како резултат на преземање на овој производ, да ја прекинат употребата и консултирајте се со вашиот лекар.
Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
Да се ​​чува вон дофат на мали деца.
Back to content