Aqaubelle Nurishing Cream - Продавница Каливита

Go to content

Aqaubelle Nurishing Cream

Aqaubelle Nurishing Cream
50 ml
производи за нега на лицето - хранлива крема
Aquabelle производите содржат регенеративна крема (за дневна употреба), хранлива крема (за ноќна употреба) и хидратантен лосион за чистење на лицето. Сите три имаат иста главна активна состојка, вода со мала количина на деутериум (ДД вода).

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
Исклучителноста на оваа крема ја дава комплексната емулзија на DD-водата и скваленот (есенции на маслиново масло) кои покрај моменталното хидратациско и хранливо дејтво, по пат на контролирана и постепена апсорбција на активни состојки обезбедува и длабински хидратационен ефект. Маслото од авокадо во неа ја храни и подмладува сувата, дехидрирана кожа, а има исклучително дејство и на кожата која старее. Благодарение на високата концентрација на витаминот Е одлично може да се примени не само на сува туку и на проблематична кожа (на пример во случај на псоријаза). Иделана е за ноќна употреба.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
водата со ниска содржина на деутериум позитивно делува на разможувањето на клетките, а со тоа се забавува процесот на стареење?
Back to content