Aqaubelle Regenerating Cream - Продавница Каливита

Go to content

Aqaubelle Regenerating Cream

Aqaubelle Regenerating Cream
50 ml
производи за нега на лицето - регенеративна крема
Главната состојка во оваа крема е керамид (природен липид) кој ја регенерира кожата и ја зголемува нејзината влажност и отпорност. Ја подобрува флексибилноста и со тоа ги намалува брчките и ефективно штити од штетните надворешни влијанија. Друга состојка во оваа крема е витаминот Е што е одлична заштита од штетните оксидативни процеси, благодарение на неговиот антиоксидантен ефект. Кремата се препорачува за дневна употреба и може да служи како основа за нанесување шминка.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
Главниот активен елемент на оваа крема е церамид, кој ја регенерира кожата и помага во задржување на влагата во неа. Ја подобрува еластичноста, а со тоа ја намалува појавата на брчки и ефикасно заштитува од штетните дејствија на средината. Друг составен главен елемент е витаминот Е, кој е позната сусптанца со антиоксидантно дејство. Исклучително ги штити клетките на кожата од штетните оксидирачки процеси, природен хидрантант е и антифлогистик (ги намалува воспаленијата), а има и витализирачко и освежувачко дејство.

Маслата од јојоба и авокадо ја хранат исушената кожа.

Кремата ја препорачуваме пред се за дневна употреба, но претставува и идеална основа и за шминка.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
водата со ниска содржина на деутериум позитивно делува на разможувањето на клетките, а со тоа се забавува процесот на стареење?
Back to content