Xantho Plus - Продавница Каливита

Go to content

Xantho Plus

Xantho PLUS
Купи Xantho Plus - ќе оди до продавница
производ не е достапен
90 капсули

Дозирање:
1 капсула дневно или по препорака на лекар

Состав
166мг Екстракт од ксантостен
200мг Патентирана мешавина
антиоксидант со мангостин

Xantho Plus е антиоксидантен производ на база на концентрат од мангостин во форма на капсули.

Мангостинот уште познат и како “овошјето на боговите”, е во комбинација со патентирана мешавина на силни антиоксиданти како: зелен чај, грејпфрут, семки од грозје, калинка и боровинка. Сите состојки заедно во комбинација се одлични во борбата против оштетувањето на клетките од слободните радикали, забавување на процесот на стареење и имаат поволно влијание на кардиоваскуларниот систем.

За кого се препорачува?
- на секој кој бара силна антиоксидантна заштита и сака да го зајакне имуниот систем,
- на лица кои се опоравуваат од некоја болест за да ја подобрат општата здравствена состојба,
- на лица страдаат од кардиоваскуларнби проблеми,
- на активни и пасивни пушачи, како и лица исложени на аерозагадување,
-на лица кои редовно конзумираат алкохол,
- на лица кои живеат стресен начин на живот.

Дали знаевте дека...
Мангостинот е еден од најбогатите извори на ксантони, кои имаат ефект против воспаленија, болка, алергии, бактерии, вируси и габички според многу истражувања?*
Краток преглед на:
Xantho PLUS е до-to-date, комплексна формула. Ние имаат добиено своите активни состојки на растенија кои се извонредно висока со антиоксиданси, за најдобра заштита на клетките од штетните ефекти на слободните радикали.

Слободните радикали се нестабилни молекули кои поседуваат неспарени електрони. Електроните карактеристично се стремат да бидат во парови, па затоа тие "краде" недостасуваат дел од другите молекули. Како слободни радикали влегува во реакција лесно и брзо со други соединенија, нивните штетни ефекти можат да бидат значителни, како и.

Слободните радикали се создаваат во нашето тело, дури и за време на нормална биохемиски процеси, но многу од нив се создадени од надворешни фактори. Овие надворешни извори се карактеристично поврзани со цивилизација, како што се: смог, чад од цигари, озон, ултравиолетово зрачење, одредени лекови и други хемикалии, и тие се речиси неизбежни во современиот свет. На просечен ден нашите клетки се изложени на околу 10 000 "слободни радикали напади" (Извор: Имре Rodler: Élelmezés és táplálkozás egészségtan (исхрана и храна Hygienics), Medicina Könyvkiadó Zrt Будимпешта, 2008 година). Кога билансот нишалки кон штетни ефекти на слободните радикали, таканаречен оксидативен стрес може да се развие. Штетниот ефект е првенствено предизвикана од "електрони" украдени од клеточните мембрани и верижна реакција дека се предизвикувачи, но помоќен ефект на слободни радикали може да ги оштети другите клеточни компоненти, како ДНК. Нашето тело се штити и од сите овие со производство на соединенија со антиоксидантни ефекти, но, исто така, може да се добијат такви супстанции од надворешни извори, на пример преку храна, и висок квалитет на додатоци во исхраната.

Во текот на развојот на Xantho PLUS се обидовме да ја искористи одличната ефекти од познатите mangosteen (Garcinia mangostana). Формулата содржи, во форма на екстракти, од племенит активни
Состојки: полифеноли, xanthones и mangostin на овошје концентрирани во капсула. Како антиоксиданси не се само ефективни сами по себе, но поради интеракциите помеѓу некои антиоксиданти заштита на едни со други, како и од оксидативно оштетување, ние сме надополнета формула со специјална мешавина, мешавина на екстракти од растенија со антиоксидантни ефекти кои се користат безбедно за долго време, како што се: зелен чај, грејпфрут, семе од грозје, калинка, боровинка и боровинки.

Xantho PLUS, со своите одлични активни состојки со антиоксидантни ефекти може да понуди помош за сите кои би сакале да ги поддржи нивните тело против мобилен штетните ефекти на слободните радикали со до-to-date и квалитет формула.

ВНИМАНИЕ!
Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.
Додатоците во исхраната не може да биде замена за балансиран мешани исхрана.
Да се ​​чува вон дофат на мали деца.

* Antibacterial activity of xanthones from Garcinia mangostana (L.) and their structure-activity relationship studies - Dharmaratne HR et al, Nat Prod Res. 2012 Apr 11., Medicinal properties of mangosteen (Garcinia mangostana) - Pedraza-Chaverri J et al, Food Chem Toxicol. 2008 Oct;46(10):3227-39., In vitro and in vivo anti-colon cancer effects of Garcinia mangostana xanthones extract – A. F. A. Aisha et al . BMC Complementary and Alternative Medicine 2012, 12:104 Alterations in Cell Cycle and Induction of Apoptotic Cell Death in Breast Cancer Cells Treated withα-MangostinExtracted from Mangosteen Pericarp – H Kurose et al, Journal of Biomedicine and Biotechnology Volume 2012, Article ID 672428, 9 pages Inhibitions of histamine release and prostaglandin E2 synthesis by mangosteen, a Thai medicinal plant - Nakatani K et al, Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2002 September;25(9):1137-41
Back to content