Cocoa Bean Extract+ - Продавница Каливита

Go to content

Cocoa Bean Extract+

Cocoa Bean Extract+
100 капсули

Дозирање:
1 таблета дневно

Состав:
450 мг екстракт од какао
50 мг екстракт од гоџи
Екстракт од зрна на какао со екстракт од гоџи
Cocoa Bean Extract+ благодарејки на составот од екстрактот на зрната од какао, може да даде ефикасна помош во случај на депресија или при изложување на високо ниво на стрес. Флавоноидите кои ги содржи какаото, го зголемуваат чувството на смиреност и расположение, кофеинот го намалува уморот и делува како стимуланс, додека теоброминот ја стимулира функцијата на нервниот систем и доведува до подобрување на менталните способности. Благодарејки на високата содржина на магнезиум во составот, има смирувачко дејство на нервите, додека калиумот во сотавот може да помогне во нормализација на крвниот притисок и може да допринесе до превенција од настанок на тромбоза или срцев инфаркт.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
• Во периоди на стрес и напнатост со цел да се зачува рамнотежата во организмот
• Во случаи на летаргија и депресија како природен стимуланс на расположението.
• За зачувување на менталната свежина и подобрување на меморијата, особено кај повозрасните
• За подобра концентрација во периоди на поголема потреба од ментална работа и испити

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
Дали знаевте, дека какото, поради теоброминот и кофеинот во содржината, има стимулативно и вазодилататорно дејство, поради кое може да користи за подобрување на либидото?
7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на GMP (Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
Back to content