Meal Time - Продавница Каливита

Go to content

Meal Time

Meal Time
Помош во варењето
100 таблети
This product is unavailable.
0,00 ден
папаја
Денес природни решенија стануваат сè почести, дури и во врска со некои проблеми со дигестивниот систем. Главната активна состојка на папаја е ензимскиот папаин, супстанца која ги разградува протеините. Друг вреден ензим на папаја се пектин-деградирачки пектити.
25% попуст за прво купување >>
стрелка

дигестивни ензими од папаја

Meal Time е вкусна таблета за жвакање која го помага варењето на храната. Основна активна состојка е папаинот, природна состојка многу слична на ензмите кои ги разградуваат протеините. Неговата улога е во тоа што помага во разложувањето на протеините од исхраната, со помагање на дигестијата на протеините во телото и зголемување на ефективноста на апсорпцијата.

ЗА КОГО СЕ ПРЕПОРАЧУВА?
 • На оние кои се хранат со повеќе месо, млечни производи и мешунки – за подобра дигестија.

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА...
папаинот е дел од процесот на индустриска обработка на месото, бидејки неговиот главен ефект е во пре-дигестијата на месото и разградба на растителните влакна?
100 таблети

Дозирање:
1-2 таблети на ден после оброк или по препорака на лекар

Состав:
250 мг Ензими од папаја

Доколку страдате од сериозна болест на дигестивниот систем (пр. чир), консултирајте се со Вашиот лекар пред употреба на производот!

7 Причини зошто да ги избереме производите на CaliVita:
  1. Со долгогодишно докажано професионално минато, CaliVita ги нуди своите производи кои ги исполнуваат највисоките стандарди повеќе од 20 години.
  2. Ние секогаш се стремиме кон користење на природни состојки кои потекнуваат од најдобрите извори.
  3. Додека ги развивавме, користевме начини за подобра абсорпција, на пример органска форма на состојките или целиот производ.
  4. Нудиме 100% гаранција за квалитетотна нашите производи.
  5. Нашите производи подлежат на строги и повеќекратни проверки и процедури, со цел да се осигура одличниот гарантитан квалитет.
  6. Најголениот дел од нашите додатоци во исхраната се произведени во фармацевтски услови во Соединетите Американски држави.
  7. Производите се произведени според принципите на cGMP (current Good Manufacturing Practice), а исто така подлежат и на континуирани контроли и редовни проверки од страна на FDA (Food and Drug Administration). Ние работиме во тесна соработка  со локалните агенции за дозволи на истите производи, се со цел да се осигура дека нашите корисници секогаш ќе ги добијат бараните производи со највисок квалитет.

  ВАЖНО: Сите производи имаат дозвола и регистрација од Агенцијата за Храна и Ветеринарство, како и категоризации од Бирото за Лекови и Институтот за Фармакологија, како додатоци во исхраната, со што се докажува нивниот квалитет и содржина.
  стрелка

  Meal Time - Преглед на производот

  Додајте коментар, стапка на производ или поставете прашање
  стрелка
  Гаранција за најниска цена
  Meal Time
  Back to content